dinsdag 27 maart 2007

Lesje geleerd

Veel mensen doen/deden mee aan deze pvmultimedia seo contest omdat ze wilden leren van anderen. Nu heb ik al genoeg geleerd van deze pvmultimedia seo contest, namelijk het volgende.

- Gooi nooit meteen al je bestaande websites vol met linklove voor je pvmultimedia seo contest page, dit triggerdt de sandbox harder dan ooit, en als je dit in een later stadium doet zal het alleen maar effectiever zijn.
- Neem een domein met history. Er zijn drie suboptimalisaties in SEO: Onpage, Offpage en Age. Deze eerste twee zijn te manipuleren, die laatste niet. Dit kenmerk kom je vooral tegen in de documenten en het domein. Hoe ouder een pagina hoe beter, maar belangrijker nog: hoe ouder een domein hoe beter. En daar hebben veel mensen zich op verkeken. Veel contest deelnemers zijn meteen begonnen met registreren van domeinen met de keywords van pvmultimedia seo contest erin. Met als gevolg dat de sandbox intrad, of nog in gaat treden. En alle oude ontwikkelde sites in de index blijven. Kijk maar naar de top 10, er is op dit moment 1 nieuw domein in de top 10, de rest zijn allemaal ontwikkelde oude (sub)domeinen. Net als deze Blogspot. Veel contestants vragen zich af waarom de blogspots het zo goed doen, nou bij deze heb je je antwoord, blogspot is een ontwikkeld domein, een oud domein en heeft zelfs authority status binnen Google.
- En als laatste les: ga nooit aan een stuk zitten zeiken in een topic op een forum over de contest, je kunt je tijd beter besteden om links te zoeken of content te schrijven. Maar aan de andere kant hebben jullie wel een mooie glimlach op mijn gezicht kunnen toveren toen ik de thread las.

Geen opmerkingen: